Projects

Design Restaurant Mahalaua Caramidarilor

Designul unui restaurant este intotdeauna o provocare. Sa faci un restaurant nou, dar totusi sa para unul vechi, cu traditie este o provocare si mai mare.

Povestea locului

Mahalaua Caramidarilor din Bucuresti este atestata documentar din anul 1668. Oamenii care locuiau in acest tinut se ocupau cu fabricarea caramizilor, fiind cunoscut faptul ca aici s-au fabricat caramizile pentru constructia caselor si a palatelor din Bucuresti. Astazi, in locul unde a fost Mahalaua Caramidarilor, este cartierul Tineretului. Imobilul in care se afla restaurantul, este construit in anul 1939 din caramida 100% autentica.

Aproape de adresa restaurantului din Caramidarii de Jos, s-a nascut, in anul 1913, marea cantareata de muzica populara, Maria Tanase. Daca pe zidul restaurantului deschis pe o strada din Bucurestiul vechi o sa vedeti un tablou cu MARIA TANASE si BRANCUSI, inseamna ca aici puteti cunoaste povestea zbuciumatei lor iubiri. Este un prilej de a aduce tribut inegalabilei cantarete MARIA TANASE,  de aceea, din cand in cand, stand la masa din Mahalaua Caramidarilor veti auzi piese precum: “Ciuleandra“, “Cine iubeste si lasa“, “Bun ii vinul ghiughiuliu“, “Ma dusei sa trec la Olt“, “Marioara de la Gorj“…

Restaurant Mahalaua Caramidarilor sau reintoarcerea la traditii

Așa cum probabil ati fi crezut, designul tradițional este inspirat din tradiție. Este un stil atemporal preluând semne din secolele XVIII și XIX, încorporând artă clasică, antichități și piese cu istorie. S-ar putea să tindeți să vă îndepărtați de designul tradițional, din frică că este plictisitor, previzibil.

Adevărat, designul tradițional estetic ordonat se poate simți plictisitor, dar este previzibil dintr-un motiv. Coerența este esențială, deoarece designul tradițional încearcă să creeze un spațiu calm, ordonat, astfel încât mobilierul să se potrivească, simetria este imensă și totul pare să meargă împreună.

Deoarece ordinea și coerența sunt esențiale, caracterul intră prin detalii. Accesoriile sunt grozave, cum ar fi purtătorii de lumânări, vaze și candelabre. Camerele sunt adesea centrate în jurul unui punct focal, cum ar fi un șemineu sau picturi în ulei. Ca elemente motivationale, la Mahalaua Caramidarilor am optat pentru 2 tablouri personalizate si pictate in ulei de Valentin Ionescu, un pictor talentat, dar si logo pictat pe perete.

Grinzile au fost imbracate in lemn, o dusumea din lemn natur, oglinzi amplasate pe pereti prinse in lanturi.
Ca décor functional in restaurant am amplasat un pick up.

Cu ajutorul echipei de la Arta Traditiei am transformat o vioara in tablou.

Restaurantul numindu-se Mahalaua Caramidarilor, nu puteam sa omitem din decor caramida. Pe peretii unde se afla pozitionata, am amplasat canapele negre. Indiferent de stilul abordat, fiecare interior ar trebui sa include cateva pete de negru. Negru adauga un sentiment de adancime, un caracter aparte si reuseste sa capteze atentia.

Simplitatea si culorile naturale au dus la un sentiment de confort, familiaritate și accesibilitate in restaurantul Mahalaua Caramidarilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *